ANTALYA / GÜNDOĞMUŞ - Gündoğmuş Anadolu Lisesi

ATATÜRK Nutuk'un girişinde şöyle diyor:

"SAMSUN'A ÇIKTIĞIM GÜN GENEL DURUM VE GÖRÜNÜŞ

1919 yılı Mayısının 19'uncu günü Samsun'a çıktım. Ülkenin genel durumu ve görünüşü şöyledir :

Osmanlı Devleti'nin içinde bulunduğu grup, I. Dünya Savaşı'nda yenilmiş, Osmanlı ordusu her

tarafta zedelenmiş, şartları ağır bir ateşkes anlaşması imzalanmış. Büyük Savaş'ın uzun yılları

boyunca millet yorgun ve fakir bir durumda. Milleti ve memleketi I. Dünya Savaşı'na

sürükleyenler, kendi hayatlarını kurtarma kaygısına düşerek memleketten kaçmışlar. Saltanat ve

hilâfet makamında oturan Vahdettin soysuzlaşmış, şahsını ve bir de tahtını koruyabileceğini hayal

ettiği alçakça tedbirler araştırmakta. Damat Ferit Paşa 'nın başkanlığındaki hükûmet âciz,

haysiyetsiz ve korkak. Yalnız padişahın iradesine boyun eğmekte ve onunla birlikte kendilerini

koruyabilecekleri herhangi bir duruma razı.

Ordunun elinden silâhları ve cephanesi alınmış ve alınmakta.." (Nutuk) demektedir ve bu bedbaht durumun çözümünü Türk Gençliğinde görmektedir. Nitekim kitabının son sayfasında Gençliğe Hitabe yer almaktadır. Yukarıda bahsedilen kasvetli Anadolu topraklarının elbet bir gün düzelip vatan bilinciyle şiirler ve türkülerle selamlanacağını, gençlerin umutsuzluğa kapılmayıp istiklâl uğruna yürümelerini söyleyen Atatürk, gençliğin canlı ve işleyen zihinlerinde ve sportif bedenlerinde saklı millî kimliklerini keşfetmelerini istemiştir ve bunun için gerekli olan şey ise atalarımızın geçmişten şimdiye kadar getirdikleri asil kandır:

Ey Türk İstikbâlinin evladı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Bu bilinçle Atamızı anmayı, Gençlik ve Spor Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlamanın sevincini yaşamaktayız.

Mrt

Gündoğmuş Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde deprem bölgeleri için "Gündoğmuş Okulları Tek Yürek" adlı kermesimizi gerçekleştirdik. Öğretmenler, öğrenciler ve velilerimizin katkıları ile yapılan kermes sonucunda toplanan paralar AFAD' a aktarılacaktır. Gündoğmuş halkının yoğun katılımına velilerimize, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Birlikten kuvvet doğduğunu bir kez daha yaşayarak gördük ve tek yürek olarak emek verdik.

Mrt

Tüm dünyaya Türklerin eğilmeyeceğini gösterdiğimiz büyük zaferin yıl dönümünü saygı ile anıyoruz. İlçe genelimizde düzenlenen 18 Mart konulu kompozisyon yarışmasında ilk üçe giren öğrencilerimiz ödüllerini alırken Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını bu önemli günde bir kez daha anıyor, istiklal uğruna ezelden bu yana hayatını kaybetmiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Çanakkale geçilmedi, geçilmez!

Ara

Okulumuzun AHENK Kapsamında düzenlediği deneme sınavında dereceye giren başarılı ilk 10 (on) öğrencimizle Antalya gezisi düzenlendi. Öğrencilerimiz Müdür Başyardımcımız Nizamettin Alperen Eğilmez ve Müdür Yardımcısı Zeynep Arpa'nın koordinatörlüğünde Antalya Devlet Tiyatrosu'nda Wındsor'un Şen Kadınları isimli komedi oyununa katılım sağladı. Öğrencilerimiz tiyatro oyunundan sonra Kepez'de yer alan Gülveren Anadolu Lisesi pansiyonunda konakladılar. 15 Aralık sabahı Konyaaltı Sahili'nden başlayan turumuz ardından tarihi Kaleiçi, Üç Kapılar ve Karaoğlan Parkı'yla devam etti. Yat Limanı'nı turlayan öğrencilerimiz Antalya falezlerini de yakından görme fırsatı buldular. Öğretmenlerimiz koordinatörlüğünde gerçekleşen gezimizde öğrencilerimiz keyifli vakit geçirmişler ve bu anı ölümsüzleştirmişlerdir. Gezimizin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Sayın Okul Müdürümüz Şenay Günay'a teşekkür ederiz.

Kas

Ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir bir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimize daha sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için  fidanlarımızı toprakla buluşturduk.

Ara

Gündoğmuş İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından okulumuz öğrencilerine "Trafik Eğitimi" konulu seminer verildi.

Trafikte daha bilinçli hareket etme ve kurallara uyma kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen seminere bütün öğrenciler katıldı.

Ara

Gündoğmuş Kaymakamı Sayın Hamza Özbilgi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Abdullah Kuşcalı, Şube Müdürleri Sayın Ercan Albay, Sayın Bilal Dal okulumuza ziyarette bulundu. Ziyarette öğrenci ve öğretmenlerle sohbet edip bilgi alan heyet, öğrencilerle birlikte öğle yemeği yedi. Ziyaretlerinden ötürü bizi onurlandıran değerli amirlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı ve Okulumuzda düzenlenen anma törenleriyle saygıyla anıldı. Anma Programı, ilçe protokolü, öğrenciler, öğretmenler ve halkın katılımıyla yapıldı.

Ara

Okulumuz Konferans Salonunda, Manavgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sayın İsmail Kılıç tarafından okulumuz öğrencilerine yönelik "Bağımlılıkla Mücadele" konulu seminer düzenlendi.

Ara

İlçemizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan kutlamalara eksiksiz olarak katıldı.

Haz

İklim değişikliği temasına vurgu yaptığımız eTwinning projemiz 'Be a Breath' partner okullarıyla canlı bağlantı gerçekleştirdik.

4 farklı ülkeden 9 öğretmen ve 40'ın üzerinde öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen online proje toplantısında, projemizle ilgili değerlendirmeler

yapıldı ve öğrencilerimiz kendilerini tanıtma imkanı buldular.

Kas

Okul Logumuz Tarih Öğretmenimiz Emrullah EREN tarafından tasarlanmıştır.Öğretmenimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.